Szociális alapszolgáltatások infrastruktúrájának bővítése, fejlesztése

Zalaistvánd község önkormányzata

Sajtóközlemény

TOP-4.2.1-15-ZA1-2016-00009

SZOCIÁLIS ALAPELLÁTÓ INTÉZMÉNY ÉS CSALÁDSEGÍTŐ ÉS GYERMEKJÓLÉTI SZOLGÁLAT FEJLESZTÉS ZALAISTVÁNDON

Zalaistvánd Község Önkormányzata a Nemzetgazdasági Minisztérium Regionális Fejlesztési Operatív Programok Irányító Hatósága által a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretén belül kiírt, a „Szociális alapszolgáltatások infrastruktúrájának bővítése, fejlesztése” tárgyú felhívásra benyújtott TOP-4.2.1-15-ZA1-2016-00009 kódszámú pályázattal 29 126 689 Ft 100%os támogatásban részesült a Zalaistvándon található szociális alapellátó intézmény, valamint Családsegítő és Gyermekjóléti szolgálat fejlesztésére.

A projekt átfogó célja a Zalaistvándon található szociális alapellátó intézmény, valamint Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat fejlesztése. Ennek keretében a helyi szinten elérhető alapszolgáltatások minőségi fejlesztését tervezzük, melynek következtében hosszútávon biztosítani tudjuk a megfizethető, fenntartható és magas színvonalú közszolgáltatásokat. A fejlesztésnek jelentős életminőséget, életszínvonalat javító hatása van, hozzájárul az életkörülményekben rejlő területi különbségek mérsékléséhez, jelentős terhet vesz le a családokról valamint hosszú távon hozzájárul a lakosság foglalkoztathatóságának javításához is.

A projektben 4 különböző szolgáltatás érintett:

– Nappali ellátás

– Szociális étkeztetés

– Házi segítségnyújtás

– Családsegítő- és Gyermekjóléti Szolgálat

A projekt keretében megújul a Támasz Alapszolgáltatási Intézmény Zalaistvándon található telephelye, az épület energetikailag és esztétikailag megújul, hozzájárulva a szolgáltatások minőségének megtartásához és javításához

Projekt várható befejezése: 2018.07.30

További információ:

Petőfi Lászlóné polgármester

8932 Zalaistvánd, Ady Endre u 1

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük